Zamena zvučnika na telefonu

Cesto nam se klijenti javljaju sa problemom gde ne cuju nekog dobro , ton na telefonu je pojacan na maksimu ali sagovornika jako lose cuju, zvucnik krcka i prekida, sve ovo  govori da je potrebna zamena zvucnika. Servis mobilnih telefona X Mobile  Vam nudi brzu i povoljnu uslugu zamene zvucnika na svim modelima mobilnih telefona.

KAKO DA NAPRAVITE RAZLIKU DA JE NA TELEFONU NE RADI ZVUCNIK ILI MIKROFONA

Dosta puta klijenti ne naprave razliku izmedju zvucnika i mikrofona na svom telefonu.  Ovde cemo razjasniti tu dilemu. Ukoliko u toku razgovora vas sagovornik Vas lose cuje  ili ne cuje nikako problem  je u mikrofonu, a ukoliko u toku razgovora vi sagovornika cujete lose problem je uzvucniki na telefonu i potrbna je zamena zvucnika na telefonu.

SVAKI MOBILNI TELEFON IMA DVA ZVUCNIKA

Svaki mobilni telefon u sebi ima dva zvucnika, jedan je zvucnik na slusalici telefona koji koristi kako bi culi sagovornika u toku razgovora, a drugi zvucnik ili buzer  ima namenu da preko njega cujete zvono telefona ili da slisate muziku.  Slusalica je za razgovor, a buzer je za zvono, ali u sustini i jedno i drugo je zvucnik.

ZAMENA ZVUCNIKA  SLUSALICE

Kada neko prilikom razgovora ne cuje sagovornika ili ga cuje lose potrebna je zamena zvucnika slusalice na mobilnom telefonu.

Cesto se kod korisnika pojavi i problem da zvucnik susti ili  pucka. Ovo je znak da je potrbena zamena zvucnika na telefonu.

ZAMENA BUZERA ZVUCNIKA NA TELEFONU

Osim mikrofona, zvucnika slusalice  postoji i jos jedan deo na telefonu koji takodje ima veze sa zvukom a to je zvucnik ili buzer preko kog slusate muziki ili kada  Vam telefon zvoni cujete zvuk.

Ukoliko telefon kada Vas neko pozove ne zvoni vrlo verovatno ne radi buzer. Takodje ukoliko  se lose cuje ton prilikom zvona telefona ili susti i krcka vreme je za zamenu buzera

Kvar zvucnika ili buzera na mobilnim telefonima nije tako cest kvar ali se desava da se pokvari. Ukoliko Vam je potrebna zamena zvucnika ili buzera na telefonu X Mobile servis telefona je pravi izbor za vas.  Vas zvucnik cemo zameniti u veoma kratkom roku. Ovakve kvarove resavamo ugavnom za samo sat do dva tako da Vas telefon nece morati dug da ostane u servisu. 

STA AKO PROBLEM SA ZVUKOM NEMA VEZE SA ZVUCNIKOM

Cesto se desava da problem sa zvukom na telefonu nije povezan sa zvucnikom ili mikrofonom. Ukoliko problem sa zvukom nije vezan za zvucnik problem je na samoj maticnoj ploci tj audio kolu koje se nalazi na maticnoj ploci telefona. Ukoliko je problem sa zvukom vezan za maticnu plocu i audio kolo sama popravka je dosta komlikovanija i traje malo duze.

CENA ZAMENE ZVUČNIKA NA TELEFONU

Cena popravke zvučnika na mobilnom telefonu zavisi od modela telefona i toga koliko je komlikovano zameniti zvučnik.  Cene delova se često menjaju pa i cena popravke samim tim se često menja a i zavisi od modela telefona koji imate.

Ukoliko Vas zanima precizna cena zamene zvučnika na svom telefonu najbolje bi bilo da posetite nasšu radnju ili da nas kontaktirate putem mobilnog telefona ili meil adrese a naše osoblje ćce odgovoriti na sva vaša pitanja.

KOLIKO TRAJE ZAMENA POPRAVKA ZVUČNIKA NA MOBILNOM TELEFONU

Trajanje zamene zvucčnika na mobilnom telefonu zavisi od toga koji model telefona je u pitanju i koliko je sama zamena komplikovana.  Uglavno zamena zvučnika traje oko sat vremena a za neke modele moze trajati i par sati.

Ukoliko želite da ubrzate zamenu zvučnika na telefonu kako bi sto kraće bili bez svog mobilnog telefona možete nas pozvati i zakazati zamenu zvučnika čime ćete znatno smanjiti vreme zamene.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Naše usluge

Pratite nas

Kontaktirajte nas

Neispravan uređaj nam možete poslati poštom na SERVIS!